Home / Rembours

Rembours

Rembours wat is dat?

Als u bijvoorbeeld een pakketje zou willen verzenden naar of aan iemand. Dan kunt u dit uiteraard gewoon doen via TNT of andere koeriersbedrijven. Maar als u nu bijvoorbeeld bang bent dat het pakketje of de brief niet aan gaat komen. Dan is hier namelijk een oplossing voor. Namelijk rembours. Wat rembours precies is en wat het precies betekent. Dat kunt u lezen in de volgende alinea’s.

Rembours wordt ook wel een rembourszending of een rembourspakketje genoemd. In dit geval noemen wij het even een rembourszending, omdat het pakketje dan rembours wordt verzonden. Maar wat is er precies anders als u uw pakketje rembours gaat verzenden? Dat vertellen wij u graag. Als de order wordt bezorgd aan het bezorgadres door meestal een koerier. Dan vindt er het verschil plaats wat bij normale zendingen van pakketjes niet gaat gebeuren.

Als het pakketje rembours wordt bezorgd door de koerier. Dan moet er direct aan de deur contant door de ontvanger van het pakketje worden betaald. Dit contante bedrag moet dan uiteindelijk aan het postbedrijf indirect worden betaald natuurlijk. Of bijvoorbeeld aan het koeriersbedrijf zelf. Als het bedrag direct is betaald. Dan is het bezorgde pakketje of het object direct het eigendom van de ontvanger. In dit geval natuurlijk van degene die het pakketje werkelijk ontvangt van een koerier.

Het bedrag wordt uiteindelijk aan de verzender door betaald in de meeste gevallen. Dit gebeurt via postbedrijven of de koeriersbedrijven. De verzender is zeker van betaling. Dat heeft een groot voordeel en dat het in ieder geval aan komt. Als eigenaar van een webwinkel is het dus handig om via een koeriersbedrijf alle producten te verzenden als een remboursverzending. Dat geeft een hoop extra zekerheid en scheelt dus heel veel. Uiteraard zijn er ook andere mogelijkheden als het om rembourszendingen gaat, maar dit is ook te bekijken met het koeriersbedrijf waarvoor u wilt gaan kiezen.